keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

Raparperijuustokakku



Raparperit ne eivät vain vieläkään pihasta lopu. Löysin Pirkan paras leivontakirjasta ohjeen raparperi-mansikkatorttuun, jonka pohjalta tämä oma kakkuni on tehty. Tämä kakku löysi tiensä viime viikonloppuna vanhempieni kahvipöytään. Makeahko täyte ja mukavan kirpsakka kiille olivat aika oiva yhdistelmä. Valkosuklaa olisi myös sopinut tuohon täytteeseen mainiosti. Tällaista tällä kertaa, seuraavaksi ollaan rippikakakun koristeen kimpussa.

RAPARPERIJUUSTOKAKKU

Pohja
175g kaurakeksejä
50g margariinia/voita

Täyte 
300g raparperia
0,5dl vettä
1dl sokeria
1prk maitorahkaa
1prk maustamatonta tuorejuustoa
1prk flora vispiä
2rkl vaniljasokeria
5 liivatelehteä
2rkl omenamehua/vettä

Kiille
300g raparperia
0,5dl vettä
1dl sokeria
2dl vettä
3 liivatelehteä
(vihreää pastaväriä)

 Murskaa keksit ja lisää joukkoon sulatettu margariini. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle, jonka reunoille olet laittanut reunakalvoa tai leivinpaperisuikaleet. Siirrä odottelemaan jääkaappiin täytteen valmistumista.

Aloita täytteen valmistus laittamalla kattilaan paloitellut raparperit, vesi ja sokeri. Kiehauta kunnes raparperi pehmenee ja seos muuttuu hillomaiseksi. Anna jäähtyä ja soseuta sen jälkeen tehosekoittimessa. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota Flora vispi ja sekoita vaahdon joukkoon maitorahka ja tuorejuusto sekä raparperisose. Lisää tarvittaessa sokeria. Liota liivatelehdet kuumennettuun mehuun tai veteen ja lisää täytteen joukkoon varovaisesti sekoittaen.  Kaada täyte pohjan päälle ja siirrä takaisin jääkaappiin.

Valmista kiille kakun päälle aloittamalla jälleen kiehauttamalla raparperit, vesi ja sokeri. Jäähdytä ja soseuta. Lisää joukkoon loput vedestä sekä vesitilkkaan liotetut liivatelehdet. Lisäsin tässä vaiheessa joukkoon vielä tipan vihreää pastaväriä, koska kiille muuten olisi jäänyt aika mitättömän väriseksi, mutta makuunhan tuo ei vaikuta millään tavalla. Kaada varovaisesti hyytyneen täytteen päälle.

Koristeiksi käytin sulatettua valkosuklaata, valkoisia kukkia ja raparperia.

5 kommenttia:

  1. Upea vihreä väri kiilteessä ja nätisti koristeltu :) Otanpa ohjeen talteen.

    VastaaPoista
  2. Näyttää upealta ja kuulostaa herkulliselta.

    VastaaPoista
  3. Onpas kaunis kakku! ja varmaan ihanan makuinen myös =)

    VastaaPoista
  4. Herkullisen näköinen, ihanasti koristeltukin.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!