torstai 1. joulukuuta 2011

Daim-suklaa


Pitkästä aikaa uskaltauduin kokeilemaan itse tehtyjen karkkien tekemistä ja iloisesti yllättyneenä voin sanoa, että jos suinkin kaupan daim-suklaasta pitää, pitää varmasti myös tästä. Maku on niin samankaltainen kaupan samaisen suklaan kanssa, että voisin melkein sanoa tämän olevan parempaa. :) Oiva lahjaidea jouluksi suklaan ystävälle jos tykkää antaa jotain itse tehtyä. Daim-suklaaseen löysin jos jonkinmoisia ohjeita, mutta päädyin lopulta nappaamaan ohjeen täältä.


DAIM-SUKLAA

2rkl margariinia/voita
2rkl siirappia
2rkl vehnäjauhoja
1rkl kermaa
0,5dl mantelijauhetta
1dl sokeria
1rkl kaakaojauhetta
150g maitosuklaata

Laita margariini/voi kattilaan ja anna sulaa. Lisää sulaneen rasvan joukkoon kaikki muut aineet lukuunottamatta suklaata. Keitä 15 minuuttia miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen. Kaada seos leivinpaperille ja levitä tasaiseksi joko lastalla tai laita päälle toinen leivinpaperi ja kaulitse ohueksi levyksi. Tässä kannattaa olla nopea, koska massa jäähtyy nopeasti ja kovettuu niin että sitä on hankala käsitellä. Nanna levyn kovettua ja jäähtyä. Itse laitoin sen tässä vaiheessa hetkeksi jääkaappiin. 

Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa ja levitä jäähtyneen ja kovettuneen levyn päälle ja laita takaisn jääkaappiin jähmettymään. Valmiin daimin voit taitella sopiviksi palasiksi.



7 kommenttia:

  1. Namskis!
    Meillä ei ollakaan tehty tätä moneen vuoteen... Pitää kokeilla tällä sun ohjeella, näyttää paremmalta kuin se millä joskus tehtiin. :)

    VastaaPoista
  2. Oijoi mitä herkkua! taidanpa testata joulunamuiksi (^^,)

    VastaaPoista
  3. Kannattaa kokeilla, meillä tuo ensimmäinen satsi otti ja hävisi oudosti jonnekin ja minä kun kuvittelin vieväni osan näistä huomenna mukanani kyläilemään mennessäni..

    VastaaPoista
  4. Nam, näyttääkin ihan "oikealta" daimilta! Ihan pakko testata joku päivä :p

    VastaaPoista
  5. Näyttää tosi herkulliselta. Näytä täytyy tehdä. Daim-suklaa on niin herkkua. :)

    VastaaPoista
  6. Nams, voi kun näyttää herkulliselta!!

    VastaaPoista
  7. Hei jes nyt ehkä tiedänkin mitä annan mummille ja tädille joululahjaksi :) niille kun ei ikinä keksi mitään :D Kiitos vinkistä :))

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!