tiistai 29. marraskuuta 2011

Sytykeruusut


Näihin sytykeruusuihin olen törmännyt monessa blogissa ja sain viimein niitö itsekin kokeiltua. Epäilin vähän liekö näistä ruusun näköisiä tulee, mutta on niissä nyt ainakin vähän samaa näköä. :) Hauskaa puuhailua joka tapauksessa ja mainio tapa käyttää tyhjät kananmunakennot ja kynttilänjämät. Oiva itse tehty lahjaidea näin joulua ajatellen.

Ohjeita luin monestakin paikasta, mutta lyhykäisyydessään nämä sytykeruusut on tehty näin:

1. Revi munakennoista kupit ja laita niitä kaksi päällekkäin. Kuppeihin tulee jättää myös reunaa, koska tästä muodostuu ruusun uloimmat "terälehdet".

2. Revi munakennon kannesta n. 2cm leveitä suikaleita. Pyöritä rullalle yksi tai useampi suikale ja aseta ne kuppien sisälle ruusun sisäosaksi.

3.  Sulata varovasti steariini kattilassa. Tähän voi siis käyttää ylimääräiset kynttilän jämät. Itse värjäsin valkoista steariinia hieman punaisella värillä, jota löytyy askartelukaupoista. Huom. lisäyksenä tähän 1.12,  tein näitä tänä aamuna muutaman lisää ja sulatin steariinin tällä kertaa niin, että laitoin kattilaan n. 1/3 vettä ja siihen päälle steariinit sulamaan. Kattila oli huomattavasti helpompi puhdistaa kun antoi lopun steariinin jähmettyä veden pinnalle ja poisti sen sitten siitä isona kokonaisena levynä. Ensimmäisellä kerralla sulatin steariinit ilman vettä ja onnistui siis kyllä niinkin. Tämä toinen tapa kuitenkin ehkä astetta helpompi.

4. Kasta varovasti ruusut steariiniin. Lusikalla voit laittaa steariinia ruusun keskiosaan, jotta "terälehdet" kiinnittyvät paremmin keskustaan. Nosta kuivumaan leivinpaperin päälle. Itse kastoin kunkin ruusun steariiniin kolmisen kertaa, näin sain ruusun pintaan hieman enemmän väriä. Anna kuitenkin ruusun kuivahtaa kastamisten välissä.

5. Kun ruusut ovat kuivuneet kunnolla, voit siistiä veitsellä ruusun kannasta ylimääräisen steariinin pois.

Helpompaa kuin kuvittelinkaan. Tosin haaveilin saavani ruusuista tehtyä kauniin joulun punaisia, mutta siinä en ihan onnistunut, punaisia kuitenkin. Punaisen sävy on kiinni myös siitä minkä väristä kananmunakennoa käytät. Voitte uskoa että vihreästä ruususta tuli oikein veikeän värinen punaisella steariinilla...


Tästä ylläolevasta kuvasta saa vähän vinkkiä siitä miten ruusut on kennoista muotoiltu. Steariiniin kastamisen kanssa kannattaa olla ensimmäisellä kerralla varovainen, ettei ruusun sisus lähde omille teilleen. Itse kokeilleena voin sanoa ettei ollut kiva yrittää steariinissa uinutta munakennon palasta pyörittää uudelleen ruusun sisälle rullalle. Tässä alla vielä parhaiten onnistuneet ruusut odottamassa joulukuisia myyjäisiä.5 kommenttia:

 1. Mahtava idea! =) Ja todella aidon näköisiä ruusuja! Mukavaa joulun odotusta sinnekin! =)

  VastaaPoista
 2. Hienosti olet saanut ruusut näköisikseen !
  Mahdottoman mukavia pikku-lahjoja myyjäisiin - onnea myyntiin !

  Iloa Joulun odotukseen !

  www.nami-hiiri.com

  VastaaPoista
 3. Kiitoksia selkeistä ohjeista! Sytykeruusut ovat olleet to do-listallani jo hyvän aikaa, mutta en ole viitsinyt vaivautua edes ohjeita etsimään... No nyt ei enää tarvitsekaan, ja aion heti huomenna tuhota pari kennoa tähän puuhaan! ;)

  Mukavaa joulun odotusta! :)

  VastaaPoista
 4. Laitoin sinulle eilen sähköpostia :D

  www.nami-hiiri.com

  VastaaPoista
 5. Mukavaa että innostusta näiden tekoon riittää muillakin. Itse väkersin juuri aamulla lisää... :) Nami-hiirelle laitoin postia tulemaan, tämä itsensä onnekkaaksi tunteva kiittää tätäkin kautta!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!