sunnuntai 11. syyskuuta 2011

Pikeeritiarat


Toisella kerralla onnistui! Ensimmäisellä kerralla yritin irrotella liian aikasin leivinpaperista ja ropina vaan kuului kun osat tipahtelivat pitkin lattiaa. Enkä edes yhdestä oppinut, piti kaikki kolme hajottaa... Seuraavana päivänä uusi yritys, pursottelin pikeeriä kaksi kerrosta ja irrottelin ne leivinpapaperista eilen, saldona vain yksi hajonnut tiara. Toki siitä on pitkä matka kakun päällä ehjänä pysymiseen, varsinkin kun matkaa on 150km...

Tekiessäni en hoksannut ottaa yhtään kuvaa, mutta lyhykäisyydessään ohjetta tässä. Piirsin ensin paperille malliksi useamman tiaran ja teippasin piirrokseni kiinni osan lasiin, osan sopivan muotoiseen lasipurkkiin. Tähänhän käy mikä tahansa muovinen tai lasinen pullo, purkki tai lasi, kunhan tiaran muodoksi tulee tuollainen sopivan kaareva.Pikeerin valmistin ihan näppituntumalla, lisäilin tomusokeria kunnes lopputulos näytti siltä että sitä on helppo pursottaa. Yksityiskohtaisempaa pikeerin ohjetta valkuaisen ja tomusokerin määrineen löytyy esim. Mansikkamäeltä tai Kinuskikissalta.  Kuvan päälle teippasin kuvan kokoisen palan leivinpapaperia, jonka päälle oli sitten helppo pursottaa kun malli näkyi leivinpapaperin läpi. Ja pursottelin siis kaksi kerrosta, jotta lopputuloksesta tuli hieman kestävämpi. Annoin tiaarojen kuivua tällä kertaa, edellisestä kerrasta viisastuneena, reilun vuorokauden ennen kuin irrottelin ne varovaisesti leivinpaperista. Hieman kimalletta vielä pintaan, niin valmista.


5 kommenttia:

 1. Tosi kauniit!!!
  -Kakkumonsteri

  VastaaPoista
 2. Onpas aivan ihanat tiarat!
  Mulla ei oo vielä taito, eikä hermot kestäny ees yrittää..ehkä vielä joskus. :)

  VastaaPoista
 3. Moikka

  bongasin tän googlen kautta, kun tarkotus ois ekaa kertaa yrittää tehä tollasta meijän 1v neidin kakun päälle :)

  Oiskos sul mitää hyvii vinkkei miten kantsii tehä.. ainaki ton irrottamisen kanssa usealla ollu ongelmia, eli pitääks olla mahollisimman kauan jääkapissa? :)

  Ihanan näkönen toi^ :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti kannattaa pursottaa pikeerillä ainakin kaksi kerrosta, jotta lopputuloksesta tulee kestävämpi. Nämä kun ainakin minun käsissäni muuten niin kovin herkästi hajosivat. Jääkaappiin ei tarvitse laittaa, kuivuvat ihan huoneen lämmössä. Kannattaa vain olla kärsivällinen ja antaa kuivaa riittävän kauan, ainakin tuon vuorokauden verran. Irrottamisessa olikin sitten pulmaa kerrakseen, mutta parhaiten sain sen itse onnistumaan kun liutin leivinpaperin varovasti pois pullon/lasipurkin päältä ja sen jälkeen irrottelin tiaran varovaisesti leivinpaperista. Varovaisuuttaa ja kärsivällisyyttä niin onnistuu!

   Mukavia 1-vuotis synttäreitä ja toivottavasti neuvoista on jotakin apua! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!