torstai 17. toukokuuta 2012

Raparperi-vadelmapiirakka



Kevään ensimmäiset (onnettoman pienet) puutarhasta löytyneet raparperit on nyt käytetty ja loput jätetty kasvamaan seuraavaa leivontaideaa odotellessa. Minä kun en oikein pelkästään raparperista leivonnaisissa tykkää, sopi tämän piirakan ohje mainiosti minulle. Raparperi ja vadelma sopivat oikein hyvin yhteen eikä piirakan täyte ollut silti liian makea vaan mukavan kirpeä. Mainiota vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa nautiskeltuna.

RAPARPERI-VADELMAPIIRAKKA

Pohja
150g margariinia
1dl sokeria
1 kananmuna
3dl vehnäjauhoja
1dl ruisjauhoja
1tl leivinjauhetta

Täyte
500g raparperia
200g (pakaste) vadelmia
0,5dl vettä
2dl fariinisokeria
3/4dl perunajauhoja

Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää joukkoon kananmuna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinan joukkoon. Kääri taikina kelmuun ja siirrä täytteen valmistuksen ajaksi jääkaappiin kylmään.

Leikkaa raparpeti pieniksi paloiksi. Laita kattilaan raparperit, vadelmat, vesi ja fariinospkeri. Ripottele joukkoon perunajauhot ja sekoita hyvin, kuumenna. Kun seos kiehehtaa,m siirrä pois liedeltä kylmään vesialtaaseen jäähtymään. 

Painele taikina voidellut piirakkavuoan pohjalle ja levitä täyte sen päälle. Paista 200 asteessa n. 20-25 minuuttia. Meillä tätä nautittiin vaniljakastikkeen kanssa, mutta aivan yhtä hyvä vaihtoehto olisi vaniljajäätelö.

1 kommentti:

  1. Annetaan raparperien kasvaa - ja maistellaan sillä aikaa tätä ihanuutta !

    Itse en raparperipiirakan joukkoon juuri paljon muuta laita. Mutta kokeilut ovat kuitenkin kivoja...kokeilen usein kiisselin kanssa, miten eri maut 'sointuvat' keskenään :D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!