lauantai 26. toukokuuta 2012

Mansikka-raparperi kermaviilipiirakka


Kun on raparperin makuun päästy, sillä jatketaan. Tällä kertaa raparperi sai kaverikseen mansikan ja kermaviilitäytteen. Raparperi-mansikka hyydykekakkukin käväisi mielessä, mutta tällä kertaa tämän ohjeen helppous ja nopeus vei mennessään. Mieluummin viettää tällä säällä aikaa ulkona kuin keittiössä. Harmi vain että nytkin auringon paistaessa työt kutsuvat jo muutaman tunnin kuluttua, mielelläni olisin viettänyt tämänkin aurinkoisen päivän ihan vain ulkoillen. Seuraavaa vapaapäivää odotellessa. :)

POHJA
100g margariinia
0,5dl sokeria
1 kananmuna
2,5dl vehnäjauhoja
0,5tl leivinjauhetta

TÄYTE
raparperia
mansikoita
1prk kermaviiliä
3/4dl sokeria
1 kananmuna

Sekoita kaikki pohjan aineet keskenään sekaisin ja painele taikina piirakkavuoan pohjalle. Paloittele raparperit ja mansikat ja laita pohjan päälle. Sekoita keskenään kermaviili, sokeri ja kananmuna ja 
kaada seos mansikoiden ja raparperien päälle. Paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla n. 30-40 minuuttia kunnes piirakka on kypsä. Anna jähtyä kunnolla.

3 kommenttia:

  1. Ihanan näköinen :) Nyt kun on piha täynnä raparperia niin pitää yritää tuhota niitä kaiken maailman piirakoihin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin tuo raparperi sen kun kasvaa vaan, pitänee kehitellä seuraavaa reseptiä.. :)

      Poista
  2. Täällä vielä odotellaan kesän ensimmäistä raparperipiirakkaa..slurps. :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!