lauantai 15. lokakuuta 2011

Kakku 40-vuotis synttäreille


Synttäreitä on täynnä tämä viikonloppu ja tämä kakku meni niistä ensimmäisiin, serkkuni 40-vuotis synttäreille. Täysin vapaat kädet tehdä ihan mitä haluaa ja tällaiseen päädyin. Ihanaa näpertelyä, ei voi muuta sanoa. :) Kaikki koristeet karkkimassaa, samoin kakun päällys. Valkosuklaata värjäsin hieman kakun vihertävään sävyyn ja siitä kiehkurat kakun päälle. Vielä kimalletta pintaan ja valmis matkaamaan autossa 150 kilometrin matkan kohti sukulaisia.

Vaalea kakkupohja pitää sisällään lemon curdia, sitruunatäytteen ja hieman raastettua valkosuklaata. Sitruunatäytteen kirpeyttä on helppo muunnella vähentämällä tai lisäämällä ohjeessa olevan sitruunan määrää. Ohje tuohon sitruunatäytteeseen tulee tässä:


2 sitruunan raastettu kuori
2 sitruunan mehu
1dl vettä
1dl sokeria
2rkl maissitärkkelystä
1prk Flora Vispiä
1prk maustamatonta tuorejuustoa

Laita kattilaan kaikki aineer lukuunottamatta flora vispiä ja tuorejuustoa. Sekoita hyvin ja anna kuumentua kattilassa kunnes kihahtaa. Anna jäähtyä hyvin. Vaahdota Flora vispi ja lisää vaahtoon tuorejuusto ja hyvin jäähtynyt sitruunakiisseli. Lisää tarvittaessa vielä tässä vaiheessa sokeria.




3 kommenttia:

  1. Oi ihana!! :) Miten tuon sokerimassan päällisen saa niin tasaiseksi..?

    VastaaPoista
  2. En tiedä onko tästä vastauksesta apua, itsekin kun vasta harjoittelen tuota karkki/sokerimassalla päällystämistä, mutta...

    Kakun tulisi olla mahdollisimman tasainen niin päältä kuin reunoilta ennen kuin alat päällystämään kakkua. Epätasaisuuksia voi vielä hieman tasoitella kun levittää päälle sokerikreemin. Sen jälkeen Päällinen on suht helppo tasoittaa käsin (tai välineellä joka on tarkoitettu kakun päällisen ja reunojen taasaamiseen, itse en sellaista omista). Ja pääasia että kaulitsee massasta tarpeeksi ison levyn, jotta ylettyy kunnolla reunojen yli, muuten helposti repeilee varsinkin tuosta kakun alareunasta.

    Se kakun alareuna onkin se jota en koskaan meinaa saada siistiksi ja nytkin se huonoiten onnistunut kohta on piilossa tuolla kakun toisella puolella, kameran ulottumattomissa. :)

    VastaaPoista
  3. Todella hieno kakku ja ihana värimaailma!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!