keskiviikko 21. syyskuuta 2011

Sienitäytteiset juustosarvet


Sienihulluus on iskenyt. Voisin käydä sienestämässä vaikka joka päivä kun vain keksisin minne ne kaikki sienet laittaisin, pakastinkin kun alkaa jo uhkaavasti täyttyä eikä niitä ihan loputtomiin jaksa syödäkään. Ja kun metsästä yhden hyvän sienipaikan löytää, ei malta antaa periksi ennen kuin löytää samalla reissulla muutaman lisääkin. Näihin juustosarviin sitten ajattelin piilottaa osan viime viikonlopun sienisaaliista ja ihan hyviä näistä tulikin. Jos ei sienistä tykkää, voi täytteeksi toki laittaa mielikuvitusta rajana käyttäen ihan mitä haluaa. Usein näihin on meillä piilotettu sisään kinkkua ja paprikaa.


JUUSTOSARVET

2,5dl maitoa
40g hiivaa
1tl suolaa
0,5 dl öljyä
n. 7,5 dl vehnäjauhoja
150g juustoraastetta

TÄYTE

metsäsieniä
suolaa
pippuria
tuorejuustoa


Kuumenna maito ja lisää joukkoon hiiva tai jos käytät kuivahiivaa, lisää se ensin pienen jauhomäärän joukkoon. Lisää seokseen suola, öljy, jauhot ja juustoraaste ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Anna kohota liinan alla noin puolen tunnin ajan.

Valmista tällä välin täyte. Paista sienet ja mausta suolalla ja pippurilla sekä lisää joukkoon nokare tuorejuustoa, joko maustamatonta tai mieleistäsi maustettua tuorejustoa.

Kun taikina on kohonnut, kaulitse siitä jauhotetulla alustalla pyöreä levy ja leikkaa taikinapyörällä kahdeksaan osaan, niin että lopputuloksena on kolmioita. Laita jokaisen kolmion keskelle nokare täytettä ja kääri sarven muotoiseksi. Tästä taikinamäärästä tulee n. 16 juustosarvea. Kohota pellillä liinan alla vielä hetken aikaa ja voitele sitten sarvet kananmunalla ja ripottele päälle hieman juustoraastetta. Paista 225 asteessa n. 12 minuuttia kunnes sarvet ovat kauniin ruskeita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!