maanantai 22. elokuuta 2011

Suklaa-omenakaurakeksit


Vuosi on hurahtanut blogia kirjoitellen kuin vilauksessa ohi. Miten nopeasti aika kuluukaan ja mitä kaikkea onkaan tullut kokeiltua ja tehtyä vuoden aikana. Toki kaikkea uutta opittavaa ja kokeiltavaa on vielä vaikka kuinka ja paljon, mutta eihän koskaan voi ollakaan täydellinen. :) Joka tapauksessa takana on mukava vuosi ja toivottavasti innostus ei ota laantuakseen lähitulevaisuudessakaan. Innostusta lisää vielä enemmän teidän täällä vierailevien mukavat kommentit, kiitos niistä! Mukava tietää etten täällä ihan yksikseni pyöri. :)

Näiden keksien ohje on samaisesta Suklaa-kirjasta kuin edellisen suklaa-porkkanakakunkin ohje. Oiva kirja, täynnä toinen toistaan ihanampia reseptejä. Resepti on helppo ja valmista tulee hetkessä. Omena ei tosin ainakaan minun suussani kovin kummoisesti maistunut, liekö maistajassa vika vai missä, mutta hyviä olivat kuitenkin.

SUKLAA-OMENAKAURAKEKSIT

115g margariinia
115g omenasosetta
2rkl omenamehua
300g ruokosokeria
1tl ruokasoodaa
1/2dl kiehuvaa vettä
125g kaurahiutaleita
280g vehnäjauhoja
hyppysellinen suolaa
55g tummia suklaarakeita

Sekoita omenasose, omenamehu, margariini ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa ruokasooda ja kiehuva vesi ja lisää omenaseokseen. Sekoita eri kulhossa kaurahiutaleet, jauhot ja suola ja sekoita ne vähitellen omenaseoksen joukkoon. Lisää joukkoon suklaarakeet. Ota taikinasta lusikalla nokareita ja laita pellille jättäen tilaa että mahtuvat leviämään uunissa. Paista 200 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia tai kunnes ovat kullanruskeita. Anna jäähtyä kunnolla ennen tarjoilua.


5 kommenttia:

  1. Herkullisia keksejä! Ihanat kuvat :-)

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Näitä kuvia olikin kiva napsia ulkona, neiti vieressä yritti pihistää omenia puusta sitä mukaa kun selkäni käänsin. :)

    VastaaPoista
  3. Ensivierailulla =o) Ohje kuulosta tosi hyvältä. Nappaampa siis mukaani kokeiltavien listalle!

    VastaaPoista
  4. Näyttää ja kuullostaa hyvältä!
    Mulla onkin tuossa vielä 3 pussillista omppuja joille pitäisi käyttöä keksiä...mummun vanhat puut tuottaa hirmuisesti satoa. :)
    Blogissani on sinulle tunnustus, käy nappaamassa mukaasi.

    VastaaPoista
  5. Kiitokset teille kommenteistanne, näitä tosiaan kannattaa kokeilla, ovat vieläpä mielestäni parempia nyt näin usean päivän jälkeen. :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!