lauantai 27. elokuuta 2011

Sitruksinen kesäkurpitsahilloTämä se vasta olikin kivaa puuhaa. Hilloa on tullut vuosien mittaan tehtyä aiemmin muistaakseni vain yhden ainoan kerran ja päätinpä sitten kokeilla tällaista hieman erikoisempaa yhdistelmää. Vanhemmillani kun  kesäkurpitsaa tuppaa kasvamaan useinkin yli tarpeiden, täytyy niille keksiä uusia käyttökohteita. :) Kesäkurpitsakakun resepti osui myös silmiini, sitä ehkä seuraavaksi..

Täytyy sanoa, että lopputulos epäilytti eniten etenkin siinä vaiheessa kun olin kattilassa sekoitellut kaiken sekaisin, mutta yllättäen tästä tulikin ihan hyvää. Hieman työtä vaatii kaikessa pilkkomisessa, mutta on vaivansa väärti. Monelta taholta olen saanut ihmetteleviä katseita ja epäilyksiä hillon mausta kun olen kertonut hilloprojektistani, mutta kehoitanpa kuitenkin kokeilemaan, saatatte yllättyä positiivisesti. :)

SITRUKSINEN KESÄKURPITSAHILLO

1kg kesäkurpitsaa
300g sitruunaa
300g appelsiinia
1kg hillosokeria

Kuori kesäkurpitsat, poista siemenet ja paloittele. Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi ja laita kattilaan. Pese appelsiinint ja sitruunat hyvin ja raasta niiden kuori kattilaan kesäkurpitsan joukkoon. Kuori kaikki sitrushedelmät hyvin, niin että käytät hilloon vain hedelmien hedelmälihan. Paloittele pieneksi ja lisää kattilaan. Kiehauta kurpitsaraaste ja pilkotut sitrushedelmät. Lisää joukkoon vähitellen sekoittaen hillosokeri. Keitä kunnolla 10 minuuttia. Kuori vaahto pois ja hauduta hiljalleen 30 minuuttia. Jaa valmis hillo tölkkeihn ja säilytä viileässä.


Kiitokset tästä tunnustuksesta menevät Sumille Sumin sörsselit blogiin sekä Kakkumonsterille. :) Kiitokset molemmille!  Mukava yllätys näin lauantaisen työpäivän jälkeen. :) Tarkoituksena olisi laittaa tämä eteenpäin kymmeneen blogiin, mutta koska ihania blogeja on netti pullollaan, ottakoon tämän täältä mukaansa ihan ken haluaa. Mukana tulleisiin kysymyksiin palailen vastaamalla niihin heti kun aika vain antaa periksi.

1 kommentti:

  1. Minäkin laitoin sinulle tuon tunnustuksen blogiini :D Jos kerkeät niin käy vilkaiseen

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!