Elämäni ensimmäiset marengit. Tai oikeastaan toiset, ensimmäiset päätyivät suorinta tietä kohti roskakoria, sen verran liian lämpimässä uunissa olivat että lopputulos oli melkoisen ruskea. Vahingosta viisastuneena laskin uunin lämpötilaa toisella kokeilulla riittävästi ja onnistui!
MARENGIT
2 kananmunan valkuaista
2dl sokeria
1tl omenaviinietikkaa
(pastaväriä)
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen joukkoon ja jatka samalla vatkaamista kunnes vaahto on kovaa ja kiinteää. Lisää loppuvaiheessa omenaviinietikka ja pastaväri jos haluat värjätä marenkeja. Itse lisäilin vielä tässä vaiheessa noihin v.punaisiin marenkeihin kuivattuja vadelmia jauheena.
Pursota ja paista 75 asteisessa uunissa n. 2 tuntia, aika hieman uunista riippuen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi!