lauantai 11. kesäkuuta 2011

Raparperimuffinsseja kesäloman kunniaksi


Kesäloma alkoi - ja missä säässä! Mikäs tässä on helteessä lekotellessa, kun ei pitkään aikaan oikeasti tarvitse tehdä mitään, paitsi katsoa uima-altaaseen innoissaan hyppivän pikku tytön perään ja saada kylmiä vesiroiskeita osakseen. Tosin jos säätietoja on uskominen, tämä helle loppuu aika lyhyeen, mutta loma se on loma vaikka ukkosen jyrähdellessä. 

 Loman alkajaisiksi siis väsättiin eilen illalla raparperimuffinsseja, tosin mietin kyllä kahteen kertaan laittaako uuni päälle vai ei.. Laitoin ja lopputulos oli yllättävän hyvä näin ei niin raparperin ystävän maistelemana. Resepti seuraa tässä, lähes suoraan Kotikokin parhaat leivonnaiset-kirjasta:

RAPARPERIMUFFINSSIT

3,5dl fariinisokeria
2,5dl piimää
1dl öljyä
1 kananmuna
6,5dl vehnäjauhoja
1tl soodaa
1tl leivinjauhetta
3,5dl raparperia

Sekoita keskenään fariinisokeri, piimä, öljy ja kananmuna. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää taikinaan. Lisää lopuksi pieneksi pilkotut raparperit ja jaa taikina muffinssivuokiin. Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia. Makeita, mutta samalla mukavan kirpeitä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!