torstai 2. kesäkuuta 2011

Omenasydämet


Kirpparilta tarttui kerran mukaani kirja Omenaherkut, josta tämä resepti on peräisin. Toissa viikolla eräänä sateisena päivänä aloin näitä väkertää ja lopputulos oli ihan hyvä niin makunsa kuin ulkonäkönsäkin puolesta. Melkoista näpertämistä, mutta vei pahimman leivonta- ja näpertämisinnon mennessään.  

OMENASYDÄMET

4,5dl vehnäjauhoja
1dl perunajauhoja
0,5dl sokeria
200g voita
(muutama tippa sitruunamehua ja sitruunan raastettua kuorta)
2dl omenasosetta
(rusinoita - itse jätin nämä pois)

Sekoita ensin murotaikinan ainekset keskenään sekaisin ja nosta valmis taikina jääkaappiin viileään n. puoleksi tunniksi, on helpompi leipoa sen jälkeen. Kaulitse taikina jauhotetulla alustalla ohueksi levyksi ja paina taikinalevyyn kevyesti sydämen muotoisella piparkakkumuotilla kuvioita. Älä paina niitä irti muotilla vaan leikkaa ne veitsellä pari milliä merkityn reunan ulkopuolelta. Nosta sydämet leivinpaperille pellille ja laita jokaisen keskelle n. 1tl omenasosetta. Täytteen määrä toki riippuen siitä minkä kokoisia sydämiä teet. Paina sitten taikinalevystä muotilla kannet sydämille. Nosta kannet täytteen päälle ja painele reunat hyvin kiinni. Paista uunin alaosassa 200 asteessa 15-20 minuuttia. Sirottele jäähtyneiden sydämien päälle tomusokeria.

Laitetaan tähän lopuksi vielä kuva huomenna lakkiaisiaan viettävän kakun koristeesta. Koriste on tehty karkki- ja sokerimassasta. Hieman mietiskelin rohkenenko laittaa pinkkiä ruusua pojan koristeeseen, mutta siihen se päätyi, toivottavasti ei ole sankari itse kauhuissaan. Kravatin värivalinnan perusteella kuitenkin ajattelin, ettei se ihan inhokkivärikään ole. :) Oli muuten uskomatoman vaikeaa yrittää väkertää noita kiharia hiuksia tähän koristeeseen.


4 kommenttia:

  1. Omppupipareita pitää kyllä kokeilla!

    Tuo yo-koriste on niin mainio!

    VastaaPoista
  2. Kiitos kaunis kommentistasi! :)

    VastaaPoista
  3. Herkullisen kuuloisia pikkuleipiä ja hieno tuo kakun koriste. Kyllä siihen on varmasti aikaa uponnut. :)

    VastaaPoista
  4. Näitä on pakko kokeilla. Jos sinulla on sitruunabuumi (sitruunaa jokapaikkaan) niin minulla on omppukausi;o). Tungen omppua kaikkialle, jopa aamulla leivänpäälle...

    Taitavasti tehty tuo koriste. Tykkään!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!