keskiviikko 25. toukokuuta 2011

Kookos-rahkapullat


Mikään ei kyllä voita tuoretta pullaa! Aamupäivä meni vapaapäivän kunniaksi kuinkas muuten kuin siivoamalla ja kun kerran vauhti jäi päälle, tein pullataikinan kohoamaan ja selailin lahjaksi saamastani kirjasta mukavalta kuullostavaa ohjetta mitä taikinasta tehdä. Rahkaa, kookosta ja vaniljakastikejauhetta löytyi kaapista, joten asia oli sillä selvä ja tässä on lopputulos. Kerrassaan hyvää! Seuraava ohje on suoraan kirjasta Pieni pullakirja.


KOOKOS-RAHKAPULLAT

Taikina
2,5dl maitoa
1pss kuivahiivaa tai 1/2 pala tuoretta hiivaa
1 kananmuna
1dl sokeria
1rkl vaniljasokeria
1rkl kardemummaa
ripaus suolaa
n. 7dl vehnäjauhoja
75g margariinia

Täyte
250g maitorahkaa
1pss vaniljakastikejauhetta
100g kookoshiutaleita
1dl sokeria
1rkl vaniljasokeria


Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja lisää joukkoon muna, sokeri, kardemumma ja suola. Alusta vehnäjauhot taikinaan ja lisää niiden joukossa kuivahiiva. Vaivaa taikina kimmoisaksi ja lisää loppuvaiheessa sulatettu margariini. Anna taikinan kohhota liinalla peitettynä kaksinkertaiseksi. 

Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Sekoita keskenään kaikki täytteeseen tulevat aineet ja levitä täyte taikinalevyn päälle. Kääri levy rullalle ja leikkaa 16 osaan. Nosta pellille ja anna kohota.

Voitele kohonneet pullat ja ripottele päälle kookoshiutaleita. Paista 225 asteessa n. 10-15 minuuttia.

Tähän loppuun vielä työkaverille mennyt koriste rippijuhlien kakkuun. Toiveena oli tytölle päälle tuo valkoinen alba eikä kukkia ympärille, koska koriste tulee mansikkakkun päälle. Tässä on loppulos. Yhden pienen pienen ruusun päädyin kuitenkin tytön käteen laittamaan. Ei ole pahemmin tekemisen puutetta tarvinnut kokea, sen verran monta koristetta on työn alla, mutta sehän on vain kivaa. :)


1 kommentti:

Kiitos kommentistasi!