keskiviikko 15. kesäkuuta 2011

Lime-valkosuklaamuffinssit kera kermavaahdon


Muffinssilinjalla jatketaan jälleen. Sateista päivää on vietetty sisätiloissa muffinsseja leipoen ja matkalaukkua pakaten. Nyt alkaa viimein olla tavarat pakattu ja muffinssitkin hävinneet parempiin suihin ja voi hetken istahtaa koneella ennen lyhyitä yöunia ja matkaa kohti lentokenttää - tietää siis vähän pidempää taukoa blogin pitoon ja ennen kaikkea taukoa leivontaan, mikä ei liene ole lainkaan pahitteeksi.  :)

Lime-valkosuklaamuffinssien ohje jo kertaalleen blogista löytyy, mutta tämä on hieman erilainen ja väittäisin että jopa hieman parempi lopputulokseltaan. Limen mausta huolimatta kelpasi perheen pikkuneidillekin. Ohjetta seuraa tässä:


LIME-VALKOSUKLAAMUFFINSSIT

2 kananmunaa
1,5dl sokeria
100g sulatettua margariinia
1-1,5dl maitoa
3dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2 limen raastettu kuori
1 limen mehu
n.100g rouhittua valkosuklaata

Aloita vaahdottamalla kananmunat ja sokeri. Lisää sen jälkeen sulatettu margariini, maito ja kuivat aineet taikinaan. Lopuksi limen kuori ja mehu sekä rouhittu valkosuklaa. Annostele muffinssivuokiin ja paista 200 asteessa n.15-20 minuuttia. Taikinasta tuli 12 todella isoa muffinssia.

Pitkästä aikaa päätin myös hieman koristella muffinsseja ihan vain helpoimmalla mahdollisella tavalla, kermavaahdolla ja nonparelleilla. 


Tähän loppuun vielä yksi rippijuhliin menevä koriste, jonka jo ennen loman alkua työkaverille jätin kakun päälle laittamista odottamaan. Pitkään etsin tuota silikonimuottia jolla noita kauniita erilaisia ristejä saa tehtyä ja lopulta päädyin sen tilaamaan englannista usean turhan Confetissa käynnin jälkeen. Tai eiväthän ne käynnit turhia olleet, ainahan sieltä jotain muuta mukaan tarttuu. :)

1 kommentti:

  1. herkullisen näköisiä muffinseja ja kesäisen kauniit, hempeät värit! Kaunis koriste myös :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!