perjantai 1. huhtikuuta 2011

Kuningatarkakku


Pitkästä aikaa hyydykekakkua. Tämä kakku matkasi mukanamme 150 km:n matkan tätini nimipäiville. Oli samalla yllätysvierailu, joten hyvä syy viedä leipomuksia mukanaan. :)

KUNINGATARHYYDYKEKAKKU

Pohja
175g kaurakeksejä
3/4 prk Piltti päärynäsosetta

Täyte
1prk Valion kuningatar rahkaa
1prk vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1prk Flora Vispiä
1prk Piltti kuningatarsosetta
sokeria
4 liivatetta
mustikkamehua

Kiille
2,5dl mustikkamehua
3 liivatetta


Aloita murskaamalla kaurakeksit ja sekoita keksimurskan joukkoon päärynäsose. Aseta tarjoilulautaselle irtopohjavuoan reunat ja painele seos pohjalle. Siirrä jääkaappiin jähmettymään.

Vaahdota erikseen Flora Vispi ja vaahtoutuva vaniljakastike ja yhdistä ne sitten keskenään. Lisää joukkoon rahka ja kuningatarsose. Lisää sokeria maun mukaan. Liuota hetken kylmässä vedessä olleet liivatelehdet pieneen tilkkaan lämmintä mustikkamehua ja kaada mehu hieman jäähtyneenä täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada täyte keksipohjan päälle ja siirrä takaisin jääkaappiin muutamaksi tunniksi.

Kun täyte on kunnolla hyytynyt, päälle voi halutessaan vielä lisätä mustikkamehusta tehdyn kiilteen. Lämmitä osa mehusta ja liuota siihen kylmässävedessä olleet liivatteet. Sekoita mehut keskenään ja kaada varovaisesti täytteen päälle. Mehua ei kannata liikaa laimentaa, jottei käy niin kuin minulle - kiille ei maistunut kakun päällä juuri miltään. Anna hyytyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!