keskiviikko 24. marraskuuta 2010

Broileri-paprika muffinssit

Olen ennenkin tehnyt suolaisia muffinsseja, mutta en koskaan aiemmin broileritäytteellä. Näistä tulikin hyviä ja paistuvat meidän uunissamme varmasti toistekin. Taikina ei ainakaan minun tekemänäni noussut uunissa paljon, joten muffinssivuokiin olisi voinut laittaa enemmänkin täytettä. Eipä tuo tosin makuun vaikuttanut. Taikinan tein hiukan eri ohjeella kuin aiemmin ja se löytyy alkuperäisenä Myllyn Parhaat-sivuilta, täältä.. Tästä samasta taikinastahan voi tehdä vaikka kuinka monta eri versiota vain täytettä vaihtelemalla. Itse ajattelin seuraavaksi tehdä jonkinlaisen version kylmäsavulohesta, mutta yhtälailla täytteeksi käy kinkku, kalkkuna tai tonnikala, mielikuvitusta vain peliin Tässä minun versioni ohjeesta.


Broileri-paprika muffinssit

4dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1tl paprikajauhetta
1tl yrttisuolaa
2 kananmunaa
2dl maitoa
0,5dl öljyä
n. 100g sinihomejuustomuruja
1 paprika
n. 200g broilerisuikaleita

Sekoita ensin kuivat aineet keskenään ja lisää sitten sekaan muut ainekset. Paista broilerisuikaleet ja pilko paprika kuutioiksi ja lisää ne sinihomejuustomurujen kanssa taikinaan. Itse käytin maustamattomia broilerisuikaleita, mutta vaihteluahan saa makuun käyttämällä valmiiksi maustettuja broilerisuikaleita. Tosiaan ainakaa minulla taikina ei juurikaan uunissa noussut, joten muffinssivuoat saa täyttää aika täyteen. Päälle ripottelin vielä emmental rastetta. Paista 225 asteisessa uunissa n.20 minuuttia, kunnes ovat saaneet kauniin värin pintaan. Lämpiminä maistuivat hyviltä, eivät varmasti hassummilta kylminäkään. 

4 kommenttia:

  1. Nää vaikuttaa herkuilta...mulle tänne yks kiitti ;D

    VastaaPoista
  2. Ihania!
    Suolaisia muffinsseja on munkin kokeilulistallani. Kun vaan sais aikaseks...

    VastaaPoista
  3. Hei
    Toivottavasti huomaat näinkin vanhaan postaukseen tulleen kommentin. :) Kokeilin itse näitä muffinsseja (mausteita tosin vähän muuttelin ja korvasin paprikan kirsikkatomaatilla). Mulla kuitenkin ongelmana oli, ettei nuo muffinssit oikein tahtoneet lähtä irti paperivuoista. Jäikö sulla pohja paperiin kiinni, vai jäikö mulla mahdollisesti raaoiksi nuo muffinssit? Vai voisko vika olla niissä vuoissa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! Nyt täytyy sanoa, etten varmuudella muista miten itselläni kävi juuri noiden muffinssien kanssa, aikaa on sen verran kulunut. Muutamien suolaisten muffinssien kanssa on myöhemmin kyllä tullut vastaan tuo samainen ongelma - tahtovat jäädä vuokiin kiinni etenkin lämpiminä, jäähtyneinä irtoavat paremmin. Helpoin keino lienee välttää tuo on tehdä muffinssit voidellulle muffinssipellille ilman paperisia vuokia, silloin varmasti irtoavat. Muuta vinkkiä en tähän hätään keksi kun en ole varmuudella tuota syytä vielä itsekään keksinyt. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!