tiistai 30. marraskuuta 2010

Tuulihatut vadelmaisella täytteellä

 
Meinasi tulla niin hoppu näiden kanssa että oli valokuva unohtua. Toista kertaa elämässäni tuulihattuja tein ja himppusen jännitti miten käy lopputuloksen. Ihan hyviltä kuitenkin maistuivat. Tuulihatut tein siis pyynnöstä töihin erään työkaverin viettäessä 60-vuotis päiväänsä.

Tuulihattujen täytteitähän voi muunnella aivan oman mielensä mukaan ja itse ajattelinkin joskus tulevaisuudessa kokeilla suolaista täytettä.



TUULIHATUT

2dl vettä
100g margariinia
2dl vehnäjauhoja
3 kananmunaa


Laita kattilaan vesi ja margariini ja anna lämmetä hiljalleen kiehumispisteeseen kunnes margariini on sulanut. Lisää tässä vaiheessa kattilaan kaikki jauhot ja sekoita taikinaa kunnes se irtoaa kattilan reunoilta ja pohjasta palloksi. Siirrä tässä vaiheessa jäähtymään toiseen astiaan. Kun taikina on hieman jäähtynyt, lisää kananmunat yksitellen hyvin sekoittaen taikinan joukkoon. Nostele pellille nokareita tai pursota haluamasi kokoisia ja muotoisia tuulihattuja (itse pursotin) pellille. Paista 200 asteessa n. 25 minuuttia. *Älä avaa uuninluukkua kesken paistamisen.*

TÄYTE

1prk vaniljarahkaa
1prk vaahdotettua Flora Vispiä
pakastevadelmia

Täytteen aineet sekoitin varovaisesti keskenään ja pursotin tuulihattujen sisään tehtyäni niihin ensin veitsellä pienen viillon. Tomusokeria vielä päälle ja valmista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!