tiistai 7. helmikuuta 2012

Koristetehtailua


Eilinen päivä vietettiin pakon edestä sisätiloissa ja mepä tytöt pistimme kakunkoristetalkoot pystyyn. Synttäreitä kun on tässä lähiaikoina tulossa useammatkin. Mukavasti vierähti muutama tunti. Kyllä vaan taidot ruostuu samantien kun on muutaman kuukauden ajan luistanut tekemästä kakun päälle yhden yhtäkään koristetta. Siksipä se aika vierähtikin ennen kuin alkoi taas sujua sen verran että omaa silmää miellytti. Tässäpä sitä eilisen päivän satoa monin kuvin.
Ruusujakin tuli pitkästä aikaa väkerrettyä. Mielessä on loppuviikolla talvinen kakku johon nämä ajattelin laittaa. Siitä talviaiheesta innostuneena aloinkin leikkiä sokerin kanssa... Halusin lehtien ja ruusun terälehtien päälle jäisiä vesipisaroita ja kylln, helpommin sanottu kuin tehty, ainakin tavallisellä sokerilla.


Ensin sulattelin kattilassa ihan vain sokeria, ajattelematta lainkaan että väriäänhän se sulaessaan alkaa muuttaa. Siitä tuli kyllä kivan näköisiä pisaroita, mutta väriltään hieman kellertävään ja ruskeaan viittaavia. Seuraava kattilallinen sai sokerin mukaan pienen tilkan vettä. Tästäpä seoksesta tulikin sitten jo ihan sellaisia kirkkaita pisaroita mitä päässäni olin ajatellutkin, mutta eivätpä kovettuneetkaan kunnolla. Sain ne kuitenkin siirreltyä hammastikkua apuna käyttäen ruusujen ja lehtien päälle. Mutkien kautta lopputulos lähes sitä mitä hain. Helpommallakin tämän tietysti voisi tehdä, joten taidankin lähteä tutkailemaan leivontatarvikeliikkeiden valikoimaa...1 kommentti:

Kiitos kommentistasi!