Mukavaa lumisateista ystävänpäivää teille kaikille blogissa vieraileville!
APPELSIINI-SUKLAA MUFFINSIT
1,5dl sokeria
2 kananmunaa
100g tummaa suklaata
3,5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1 appelsiinin raastettu luori
2tl vaniljasokeria
100g margariinia
1dl appelsiinimehua
Vaahdota sokeri ja munat vaahdoksi. Sulata suklaa ja annahetken jäähtyä. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahdon sekaan yhdessä suklaan, mehun, margariinin ja kuoriraasteen kanssa. Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200 asteessa n. 15 minuuttia.
Kuorrutukseen on käytetty vaahdotettua Flora vispiä, appelsiinituorejuustoa ja n. 50g sulatettua suklaata.
Nämä pikkuleivät ovat helppoja ja nopeita tehdä. Näin jälkikäteen ajatellen sekaan olisi voinut lisätä ehkä esimerkiksi hieman sitruunaa, mutta näyttivät kelpaavan näinkin. Ohje on napattu Kodin Kuvalehdestä 4/2012.
SYDÄNPIKKULEIVÄT
200g voita/margariinia
1dl tomusokeria
2rkl vaniljasokeria
2,5dl vehnäjauhoja
2dl perunajauhoja
Sekoita voi notkeaksi ja siivilöi joukkoon tomu- ja vaniljasokeri ja sekoita taikina kuohkeaksi. Lisää jauhot. Alusta taikina ilmavaksi. Pursota taikinasta viivoja leivinpaperille ja taita kunkin viivan pää yhteen ja muotoile varovasti sydämiä. Taikina on melkoisen haurasta, muotoilussa saa tosiaan olla varovainen. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa n. 10 minuuttia.
Koristeeksi sulatin valkosuklaata ja päälle ripoteltiin vaaleanpunaisia nonparelleja.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi!