keskiviikko 21. joulukuuta 2011

Appelsiini-suklaajuustokakku


Suklaahan ei voi olla kuin hyvää? Tästä kakusta tuli oikein kivan makuinen kun täytteessä on mukana myös hieman appelsiinin makua. Sain työkaverilta ohjeen Nina Lincolnin suklaakakkuun, johon ei siis tule liivatetta vaan se jäädytetään pakastimessa. Tätä omaa versioitani muutin sen verran että laitoin mukaan liivatetta enkä siis laittanut kakku pakastimeen. Hyvää joka tapauksessa ja erinomainen vaihtoehto joulun ajan kahvipöytään. Tässä resepti omien pienten muutoksieni kera:

APPELSIINI-SUKLAAJUUSTOKAKKU

200g joulupipareita
75g margariinia

200g appelsiinituorejuustoa
3dl flora vispiä
2 kananmunaa
5 liivatetta+2rk vettä
1dl sokeria
200g taloussuklaata
1tl vaniljasokeria

Aloita murskaamalla piparit ja lisää piparimurskan joukkoon sulatettu margariini. Aseta irtopohjavuoasta reunat tarjoiluastialle ja painele pipari-margariini seos pohjalle. Laita jääkaappiin kunnes täyte on valmis.

Sulata suklaa joko mikrossa tai vesihauteessa ja anna jäähtyä n. 10 minuuttia. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset. Sekoita kulhossa tuorejuusto, puolet sokerista, vaniljasokeri, keltuaiset ja sulanut, jäähtynyt suklaa keskenään. Kuumenna muutama rkl vettä ja lisää veden sekaan luonneet liivatteet. Lisää tuorejuustoseokseen ja sekoita. Vaahdota valkuaiset lopun sokerin kanssa kovaksi vaahdoksi. Vaahdota flora vispi. Lisää tuorejuustoseokseen ensin valkuaisvaahto ja lopuksi flora vispi vaahto varovaisesti sekoittaen. Kaada vuokaan pohjan päälle ja annan hyytyä jaakaapissa useamman tunnin ajan.


Nyt taitaa olla pakko lähteä ulos ihastelemaan tuota pitkästä aikaa valkoista maata ennen kuin työt kutsuvat. Sitähän ei tiedä vaikka tuo olisi jo sulanut kun sitä illalla taas kotiutuu. :) Tällä hetkellä ulkona näyttää kyllä melkoisen jouluiselta, toivoa sopii ettei vesisade taas tule ja pilaa tuota maisemaa!

3 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!