perjantai 30. syyskuuta 2011

Vaniljainen puolukkahyydykekakku





Vielä ehtii nipin napin mukaan Nami-Hiiren "Väririkas syksy" kisaan ja tällä kakulla siihen osallistun. Palailin lyhyeltä lomalta töihin jo viime viikolla, mutta kahvipöytään ehdin leipoa vasta nyt, työkavereiden pienen pienellä painostuksella. :) Jotain syksyistä ajattelin ja pähkäilin omenoiden ja puolukoiden välillä ja puolukoihin päädyin. Toivottavasti tämä maistuu, kakku kun odottelee vielä jääkaapissa iltavuoroon lähtöä.


POHJA

250g kaurakeksejä
100g sulatettua margariinia

TÄYTE

1prk flora vispiä
1prk maitorahkaa
1prk vaniljatuorejuustoa
6 liivatetta
n. 1dl sokeria
1,5dl puolukkasosetta (3dl puolukoita)
0,5dl puolukkamehua
2tl vaniljasokeria

KIILLE

4 liivatetta
1,5dl puolukkasosetta (3dl puolukoita)
1,5dl puolukkamehua
n. 0,5dl sokeria

Aloita sulattamalla margariini ja murskaamalla kaurakeksit. Sekoita keskenään ja painele seos irtopohjavuoan pohjalle. Laita jääkaappiin jähmettymään siksi aikaa kun valmistat täytteen.

Laita kattilaan 3dl puolukoita, muutama rkl puolukkamehua ja osa sokerista.  Anna kiehahtaa viitisen minuuttia kunnes puolukoiden rakenne menee rikki. Siivilöi seos toiseen astiaan. Valmista puolukkasosetta tulee tästä n. 1,5dl. Toki voi käyttää myös valmista puolukkasosetta. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota flora vispi ja lisää sen joukkoon rahka ja tuorejuusto tasaiseksi sekoittaen. Lisää sokeria makusi mukaan n. 1dl. Kuumenna osa puolukkamehusta ja laita liivatteet kuumennetun puolukkamehun joukkoon. Lisää varovasti sekoittaen täytteeseen. Kaada täyte varovasti pohjan päälle la laita jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi.

Valmista kiille kun täyte on hyytynyt. Laita jälleen puolukat, osa mehusta ja sokerista kattilaan ja anna kiehahta viitisen minuuttia. Siivilöi ja joukkoon lionneet liivatteet ja loppu puolukkamehu sekä sokeria oman makusi mukaan. Kaada varovaisesti täytteen päälle ja anna hyytyä jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään.









4 kommenttia:

  1. Nam! VArmasti todella hyvää!!! Tykkään kovasti puolukasta!
    Ja todella kauniisti onnistunut kakku <3

    VastaaPoista
  2. Tosi kaunis ja raikas kakku! Ihana kuva tuo ylin!

    VastaaPoista
  3. Ihanan syksyisen näköinen! Tuo ylin kuva on minunkin mielestäni todella kaunis!!

    VastaaPoista
  4. Kiitos kaunis kommenteistanne! Oli muuten hyvän makuista, ehdin itsekin palasen työn teon lomassa maistella. Tyhjän lautasen sain illalla korjata pois kahvipöydästä. Tosin meidän osaston kahvipöydästä katoaa kaikki mikä vain makealle maistuu... :D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!