keskiviikko 10. marraskuuta 2010

Omenainen hyydykekakku


Tämän näköinen kakku matkasi mukanani tiistaina aamulla töihin kahvipöydän koristeeksi. Sujuu tuo työnteko sutjakammin kun saa lisäenergiaa. :) Lumihiutaleet kakun päälle tehty sokerimassasta ja kiinnitetty kakun pintaan sulatetulla valkosuklaalla. Säilyivät useamman tunnin hyvinä sulamatta. Ohje oli tällainen:

POHJA

300g kaurakeksejä
100g margariinia



TÄYTE

1prk vaanhtoutuvaa vaniljakastiketta (2,5dl)
1prk Flora vispiä
200g maustamatonta tuorejuustoa
3prk Piltti omenasosetta
n. 1dl sokeria
0,5dl omenamehua
6 liivatetta

KIILLE

1prk omenasosetta
2dl omenamehua/tai osa mehusta vettä
3 liivatetta
(vihreää elintarvikeväriä)

Musrkaa keksit ja  sekoita joukkoon sulatettu margariini. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle ja laita jääkaappiin siksi aikaa kun teet täytteen. 

Vaahdota vaniljakastike ja Flora vispi erillisissä kulhoissa ja yhdistäsitten keskenään. Lisää seokseen tuorejuusto, omenasoseet ja sokeri man mukaan. Lisää lopuksi kuumennettuun omenamehuun liuottamasi liivatteet koko ajan seosta sekoittaen. Levitä täyte keksipohjan päälle ja siirrä jääkaappiin hyytymään.

Kun täyte on muutaman tunnin hyytynyt, voit halutessasi tehdä kiilteen kakun päälle. Sekoita keskenään omenasose ja suurin osa mehusta/vedestä. Kuumenna loput mehusta ja liuota siihen liivatteet. Sekoita liivateseos sekoittaen mehu-omenasose seokseen. Värjää halutessasi elintarvikevärillä. Kaada täytteen päälle ja anna olla jääkaapissa kunnes kiille on hyytynyt.

3 kommenttia:

  1. Nam, kuullostaa kyllä hyvältä! Kerran olen omenaista hyytelökakkua syönyt, ja se oli ihanaa :P Pitääpäs testata!

    VastaaPoista
  2. Kiitokset kommenteistanne! Tämä kakku oli kyllä hyvää. :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!