tiistai 19. lokakuuta 2010

Grahamsämpylät


Yleensä onnistun aina jollain konstilla sämpylät pilaamaan, mutta nyt onnistui. Tein sämpyläteilen iltapäivästä ja olivat hyviä vielä tänä aamunakin. Yleensä tekemäni sämpylät ovat jo jostain syystä kovia koppuroita seuraavana päivänä, olen siis tytyväinen tähän ohjeeseen. :) Ihan perussämpylöistä siis kyse, jollaisten resepti varmasti jokaiselta josain muodossa löytyy, mutta jaetaan tämäkin. Kaupasta mukaani tarttui tuollainen Hei me leivotaan-ohjelehtinen, josta tämä resepti löytyy. Omasta versioni hieman muunneltu.

GRAHAMSÄMPYLÄT

2,5dl maitoa tai vettä
15g hiivaa
0,5tl suolaa
2rkl siirappia
0,5dl öljyä
2dl grahamjauhoja
n. 3,5dl vehnäjauhoja

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää suola, siirappi ja öljy. Lisää jauhot vähän kerrallaan ja vaivaa taikinaa kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Anna kohota peitettynä vedottomassa paikassa parikymmentä minuuttia.

Jaa taikina 10-15 yhtä suureen palaan ja pyöritele sämpylöiksi. Laita uunipellille , peitä leivinliinalla ja anna kohota. Paista 225 asteessa n. 10 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!