torstai 16. syyskuuta 2010

Tomaattinen tonnikalapiirakka


Mitä pitemmälle syksy etenee, sitä enemmän tekee mieli touhuta keittiössä. Tällaisen piirakan teimme muutama ilta sitten. Ennen en ollut reseptiä kokeillut, mutta lopputulos oli hyvä. Ohje on Kotikokin parhaat leivontaohjeet-kirjasta. On muuten vuosien mittaan aika lailla hiirenkorville luettu kirja. :)

                                           Pohja

          • 150 g margariinia
          • 2 dl vehnäjauhoja
          • 1 dl grahamjauhoja
          • 0,5 tl suolaa
          • 4 rkl vettä
                                            Täyte

          • 1 prk tonnikalaa
          • 1 sipuli
          • 1/2 - 1 prk tomaattimurskaa
          • valkosipulia
          • mustapippuria
          • 2 rkl vehnäjauhoja sekoitettuna pieneen tilkkaan vettä
          • pinnalle juustoraastetta

Nypi rasva, jauhot ja suola ryynimäiseksi seokseksi. Lisää vesi ja laita taikina kylmään täytteen valmistuksen ajaksi. Kuullota sipuli tonnikalan öljyssä. Lisää tonnikala ja kiehauta. Lisää tomaattimurska, valkosipuli ja mausteet ja anna hautua hetki. Lopuksi lisää vesitilkkaan sekoitetut vehnäjauhot. Taputtele taikina piirakkavuokaan ja kaada täyte päälle ja ripottele pinnalle juustoraaste. Paista 175 asteessa n. 40 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!