maanantai 27. syyskuuta 2010

Mustikkaista hyydykekakkua



POHJA
175g kaurakeksejä
0,75dl sulatettua margariinia

MOUSSE
1prk vaniljatuorejuustoa
1prk Flora vispiä
2prk Piltti mustikkasosetta
100g valkosuklaata
n.0,5 sokeria
4 liivatelehteä
0,5dl mehua

Kakun päällä vadelmia ja mustikoita ja niiden päällä mehu-liivateseos.

Aloita murskaamalla kaurakeksit ja sekoita niiden joukkoon sulatettu margariini. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle. Siirrä jääkaappiin odottelemaan moussen valmistumista.

Vaahdota Flora vispi ja lisää sen joukkoon tuorejuusto, mustikkasose, sokeri ja sulatettu valkosuklaa. Lisää seokseen vielä varovasti sekoittaen kuumennettuun mehuun liuotetut liivatteet. Kaada seos pohjan päälle ja siirrä jääkaappin hyytymäään.

Tuoreiden vadelmien ja mustikoiden puuttuessa laitoin päälle jäisiä marjoja joiden päälle kaadoin kuumennettuun mehuun (2dl) liuotetut liivatelehdet.

Kakusta tuli ihanan syksyisen makuinen. Nuo päällä olevat marjat antoivat mukavan kirpeän maun eikä lopputulos siis ollut liian makea.

5 kommenttia:

  1. Herkullinen marjakakku aivan varmasti,
    mutta voisimmeko vaihtaa kisailukakuksesi edellisen 'mango'-kakkusi?
    Se soveltuu kisailun teemaan:
    hedelmäinen, tyllaton ! Ole ystävällinen ja linkitä uudelleen, niin otan marjakakun pois.

    Terv. www.nami-hiiri.com

    VastaaPoista
  2. Vaihdettu on! Sitä väsyneenä kun ohjeita lueskelee, menee näköjään ihan jo marjat ja hedelmätkin sekaisin keskenään... :)

    VastaaPoista
  3. Vaikuttaa herkulliselta!!:) Kiva kun piipahdit blogissani!:) Minäkin linkitän sinut omaan blogiini!

    VastaaPoista
  4. Montako liivatelehteä tuohon päällimmäiseen mehuseokseen tulee?

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!