maanantai 13. elokuuta 2012

Kantarelli-pekonipiirakka








Useampi litra kantarellejä tuli mustikoiden lisäksi tänään saaliiksi metsäretkeltämme. Melkein jo odotan että päästään vähän lähemmäs syksyä ja pääsee suppilovahveroita keräämään. Tästä perheestä kun löytyy useampi innokas sienestäjä. Osan tämänpäiväisistä sienistä käytin tähän piirakkaan, jonka reseptiin otin vinkkiä Hellapoliisilta. Muutaman muutoksen kera lopputulos on tällainen:

KANTARELLI-PEKONIPIIRAKKA

Pohja

100g margariinia
2dl grahamjauhoja
1dl kaurahiutaleita
1tl leivinjauhetta
0,5tl suolaa
3/4dl maitoa

Täyte

1 l tuoreita sieniä / n. 3-4dl käsiteltyjä sieniä
1 sipuli
140g pekonia
200g Viola kolme pippuria tuorejustoa
2 kananmunaa
Emmental-raastetta
(mausteita)

Valmista pohja sekoittamalla kuivat aineet ja pehmeä margariini keskenään. Lisää maito ja sekoita taikina tasaiseksi. Levitä piirakkavuoan pohjalle ja esipaista 225 asteessa 10 minuuttia.

Valmista täyte paistamalla pieneksi silputut sienet, pieneksi silputtu pekoni ja sipuli. Sekoita täytteen joukkoon paistinpannulle tuorejuusto ja anna sulaa täytteen joukkoon. Ota pois hellalta ja lisää täytteen vähän jäähdyttyä joukkoon vielä kananmunat. Mausta halutessasi, minulle riitti tuo tuorejuuston tuoma maku, muita mausteita en laittanut. Kaada esipaistetun pohjan päälle ja ripottele halutessasi päälle vielä juustoraastetta. Paista 200 asteessa n. 20-25 minuuttia.

7 kommenttia:

  1. Nyt tuli muuten itsellekin kova hinku päästä sienimetsään kantarelliapajille! On muuten hyvän näköinen ja herkullisen kuuloinen piirakka :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse ajattelin jälleen huomennaa suunnata sienimetsään, saa nähdä mitä löytyy tällä kertaa. :)

      Poista
  2. Herkkua!
    Kateellisena katselen, täällä pohjoisessa kun ei saa kanttarelleja kuin kaupasta (ja nekin ulkomailta tuotuja).

    VastaaPoista
  3. Varmaan tosi herkkua! Mitähän suosittelet, jos ei voi laittaa munaa allergia vuoksi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt täytyy myöntää että on todella huonosti nämä allergia-asiat hallussa, joten en osaa nyt tältä istumalta sanoa millä kananmunan voisi korvata, mutta uskoisin että ihan vain jättämällä kananmunan pois täyte hyytyy uunissa riittävästi tuorejuuston ansioista ilman kananmunaakin.

      Poista

Kiitos kommentistasi!