Nappasin viime kauppareissulla mukaani uusimman RuokaPirkka-lehden ja löysin tämän reseptin sieltä.Alkuperäisestä reseptistä poiketen jätin vain hasselpähkinät pois. Jäähtyneen levyn leikkasin palasiksi ja vein mukanani mennessämme kyläilemään.
Ja oli hyvää, etenkin vaniljajäätelön kera!
100g taloussuklaata
200g vadelmia
200g margariinia
2dl vehnäjauhoja
1dl kaakaojauhetta
2tl vanilliinisokeria
1,5tl leivinjauhetta
4 kananmunaa
2,5dl sokeria
Sulata ja jäähdytä rasva, Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi ja lisää taikinaan jauhoseos vuorotellen sulatetun ja jäähtyneet rasvan kanssa. Levitä taikina vuokaan/pellille joka on kooltaan n. 30x36cm ja ripottele päälle vadelmat ja rouhittu suklaa. Paista 200 asteessa noin 20-25 minuuttia. Anna jäähtyä ja leikkaa palasiksi.
Näyttää kyllä tosi hyvältä!
VastaaPoista