sunnuntai 6. helmikuuta 2011

Runebergin tortut

  
Oli jäädä runebergin tortut tänä vuonna kokonaan tekemättä. Eikä näistäkään ihan sitä perinteisintä versioita tullut mantelijauheen puuttuessa. Kaupastakaan kun ei mantelia löytynyt missään muodossa enää lauantai aamuna, lienee muitakin leipojia ollut liikkeellä. Niillä siis mentiin mitä kaapista löytyi ja lopputulos oli tämä, ihan hyvä sellainen.

100g margariinia
1dl sokeria
2 kananmunaa
0,5dl maitoa
1,5dl vehnäjauhoja
0,5dl korppujauhoja
1dl murskattuja digestive-keksejä
1tl leivinjauhetta

Vaahdota margariini ja sokeri ja lisää joukkoon kananmunat hyvin sekoitten. Lisää sitten kuivat aineet ja maito vuorotelle taikinan joukkoon. Jaa taikina vuokiin, itse käytin ihan vaan muffinssivuokia ja paista 200 asteessa n. 15 minuuttia. 

Ja lopuksi paistamisen jälkeen päälle vadelmahilloa ja sokerikuorrutetta. Maistui niin isommalle kuin pienemmälle väelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!