tiistai 24. tammikuuta 2012

Feta-pinaattimuffinsit


Hiljaiseloa ollut leivonnan osalta tämä tammikuu. Kuun loppua kohti vauhdilla mennään ja suunnitelmissa on kyllä kaikenlaista, pitäisi vain löytää aikaa niiden toteuttamiseen. Ennen kaikkea taitaa olla inspiraation puutetta...

Sunnuntaina sain kuitenkin aikaiseksi nämä suolaiset muffinsit. Pakastimessa on kummitellut pussillinen pinaattia jo tovin aikaa ja nyt sitten viimein sain siitä myös jotain tehtyä. Näistä tuli ihan hyvän makuisia joten eiköhän näitä tule tehtyä toistekin.


FETA-PINAATTIMUFFINSIT

150g pakastepinaattia
3dl vehnäjauhoja (itse laitoin 1dl vehnäleseitä, 2dl vehnäjauhoja)
2tl leivinjauhetta
n. 100g fetaa
ripaus suolaa
1,25dl maitoa
1 kananmuna
1dl öljyä

Valmistus on hyvin yksinkertaista ja helppoa, sekoitetaan vain kaikki aineet keskenään. Pinaatti on sulatettava ennen taikinaan lisäämistä ja puristettava siitä ylimääräinen neste pois. Taikinan voi jakaa muffinssivuokiin tai kuten minä tein, muffinssipellille. Reilu kokoisia muffinsseja tästä taikinamäärästä tuli 9kpl. Paista 175 asteessa uunista riippuen n. 15-20 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Kiitos ohjeesta! Muokkasin hieman omaan tarpeeseen, mutta sain pinaatin loput pois pakkasesta pyörimästä.
    Hyvää tuli!

    VastaaPoista
  2. Kiitos ohjeesta! Tuliva todella hyviä. Nyt voi viettää töissäkin ihania aamukahvihetkiä hyvien muffinssien kanssa. :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!