perjantai 6. tammikuuta 2012

Kaura-puolukkakeksit


Niin se vuosikin taas vaihtui ja työt loman jälkeen alkoivat. Flunssaisissa merkeissä on tämä viikko menty, mutta sitkeästi töissä käyty. Nyt saa luvan kanssa lepäillä muutaman päivän. Flunssainen tai ei, nukahdin vaningossa sohvalle ja pienten päiväunien jälkeen virtaa löytyi sen verran että ajattelin kokeilla tätä reseptiä joka osui silmiini töissä pöydällä pyörineestä vihkosesta joka oli täynnä gluteenittomia leivontaohjeita. Tästä versioista ei gluteeniton tullut, sen verran puutteita kaapin sisällössä oli, mutta hyviä kuitenkin.

KAURA-PUOLUKKAKEKSIT

150g leivontamargariinia
2dl sokeria
1 muna
1dl kaurahiutaleita
2 3/4dl vehnäjauhoja
1tl kardemummaa
1tl leivinjauhetta
0,5dl kuivattuja puolukoita

Vaahdota pehmeä margariinia ja sokeri keskenään. Vatkaa joukkoon kananmuna. Yhdista kuivat aineet sekä puolukat ja lisää seos taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Laita jääkaappiin hetkeksi kovettumaan. Pyöritä taikinasta ohut tanko ja leikkaan samansuuruisiksi viipaleiksi ja aseta pellille. Ohjeen mukaan keksejä tulee 45 kpl, mutta näistä tuli tälläisiä jättiläismäisen kokoisia n. 25kpl. Jätä siis reilusti leviämisvaraa asetellessasi keksit pellille. Paista 200 asteessa n. 10 minuuttia.


1 kommentti:

  1. Nämä menivät perheelle, kuin "kuumille kiville"....mitähän tuokin sanonta tarkoittaa, voisitko jo alkaa kehittämään työyhteisölle Omaa ja Oman näköistä "logo-kakkua".....terv.äskuus!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!