maanantai 11. huhtikuuta 2011

Jauheliha-kantarelli piirakka


Vaihteeksi jotakin suolaista. Minulla on viime aikoina ollut projektina tyhjentää pakastinta ja sieltä myös tämän piirakan ainekset ovat osaltaan kotoisin.



POHJA
100g margariinia/voita
1dl ruisjauhoja
2dl vehnäjauhoja
0,5tl suolaa
0,5dl vettä

TÄYTE
250g jauhelihaa
2dl sieniä, itse käytin siis kantarellejä
1 sipuli
1prk Valio sinihomejuusto maustettu ruokakerma
2 kananmunaa
suolaa
pippuria
emmental juustoraastetta

Nypi pehmeä margariini ja jauhot murumaiseksi seokseksi ja lisää lopuksi vesi ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina tasaisesti piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Kuullota sipulit pannulla ja ruskista jauheliha. Lisää joukkoon esikäseitellyt sienet, joista olet haihdutanut pannulla ylimääräisen nesteen pois. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää hieman jäähtyneen jauhelihaseoksen joukkoon ruokakerma ja kananmunat. Voit myös halutessasi sekoittaa osan juustoraasteesta täytteen joukkoon. Levitä täyte piirakkapohjan päälle ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 200 asteessa n. 40 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!