maanantai 27. joulukuuta 2010

Taateli-suklaamuffinsit

Vielä viimeisiä joululeivonnaisia viedään. Nämä muffinssit syntyivät pikaisesti joulupäivän yllätysvieraille.  Taatelit oli ostettu kaappiin valmiiksi jo muutama viikko ennen joulua ajatuksena tehdä taatelikakku, mutta sairastellessa aika loppui kesken kaiken muun joulouvalmistelun keskellä ja nyt nuo taatelit löysivät tiensä näihin muffinsseihin.
2 kananmunaa
1,5dl sokeria
3,5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1,5dl maitoa
1dl sulatettua margariinia
50-100g tummaa suklaata
250g taateleita


Aloita laittamalla taatelit ja vesi kattilaan (kivettömiä taateleita). Veden määrää en hoksannut mitata, mutta sen verran etä taatelit peittyivät. Kiehauta n. 10 minuuttia, kunnes taatelit ovat pehmenneet. Kaadoin osan vedestä tässä vaiheessa pois ja soseutin taateleiden mukana n. 1dl verran tuota keitinlientä. Soseutin tehosekoittimella taatelit melko sileäksi massaksi.

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen maidon ja sulatetun margariinin kanssa. Rouhi suklaa ja lisää soseutettujen taateleiden kanssa taikinaan. Jos taikina vaikuttaa liian löysältä, voi tässä vaiheessa vielä lisätä hieman vehnäjauhojen määrää.

Taikinasta tuli 12 melko isoa muffinsia. Paistetaan 200 asteessa 15-20 minuuttia. 

3 kommenttia:

  1. Ompa ihanan kuuloinen ohje! Kun muistaisi kokeilla ensi joulun alla...

    VastaaPoista
  2. Herkullinen ohje! Pitää kokeilla!
    Itse tein viime jouluna taatelikakun, mutta se ei tehnyt kunnolla kauppaansa, itse kyllä tykkäsin. Muffinsseista ei varmaan jäis niin paljon yli..

    VastaaPoista
  3. Nämä olivat kyllä hyviä. :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!