torstai 18. marraskuuta 2010

Valkosuklaa-glögikakku


Jouluisella jatketaan edelleen. Tämän tein pyynnöstä työkaverilleni. Toivottavasti maistui. Tästä taidan tehdä jonkinlaisen version meidänkin joulupöytäämme.


POHJA

300g joulupipareita
100g margariinia

TÄYTE

1prk Flora Vispiä
1prk Flora Vanillaa
2prk (400g) Vaniljatuorejuustoa
200g valkosuklaata
1-1,5tl piparkakkumaustetta
6 liivatetta
1dl glögiä

KIILLE

3,5dl glögiä (puolet tiivistettä ja puolet vettä)
5 liivatetta

Murskaa piparit ja lisää niiden joukkoon sulatettu margariini. Painele pipari-margariini seos tarjoilulautaselle irtopohjavuoan pohjalle ja siirrä jääkaappiin odottelemaan täytteen valmistumista.

Vaahdota Flora Vispi ja Flora Vanilla. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja piparkakkumauste. Laita muutamaksi minuutiksi liivattet kylmään veteen. Sulata valkosuklaa ja sekoita täytteeseen. Lämmitä pieni tilkka glögistä ja liuota liivatteet siihen. Sekoita varovaisesti glögi-liivateseos täytteen joukkoon. Sokeria voit halutessasi lisätä, mutta mielestäni se eisitä tarvinnut, koska valkosuklaa on jo itsessään sen verran makeaa. Kaada ja tasoita täyte pohjan päälle ja siirrä jääkaappiin hyytymään.

Kun täyte on kunnolla hyytynyt, valmista kiille. Lämmitä pieni määrä glögistä ja liuota liivatteen siihen. Anna jäähtyä kunnolla ennen kuin kaadat täytteen päälle. Siirrä jääkaappiin ja anna olla siellä mielellään seuraavaan päivään.

10 kommenttia:

  1. Ihana jouluinen kakku...todella ihanan näköinen ja varmasti makuinen. Ihania askarteluja sinulla myös täällä blogissa.

    VastaaPoista
  2. Ihana koristelu! Kyllä tämä on paljon jouluisempi kuin oma tekeleeni :)

    VastaaPoista
  3. Kauniin jouluinen tunnelma tässä kakussa! ♥

    VastaaPoista
  4. Voi kun on nätti! :) Ja varmasti oikein hyvää!

    VastaaPoista
  5. Ihanan näköinen kakku ja varmasti tosi herkullista! Mä tein kans viime jouluna glögikakkua, mutta siihen ei tullut valkosuklaata, tätä ohjetta vois kans testata!

    Sulla on kans tosi kiva blogi! Linkitän myös sinut!

    VastaaPoista
  6. Kiitos kovasti kaikille kommenttia jättäneille! Ne piristävät mukavasti näin työillan jälkeen. :)

    VastaaPoista
  7. Kokeilin tota ja oli tosi hyvää. Kiitos reseptistä ja mahtavasta innoituksesta koristeluun.

    VastaaPoista
  8. Kiva että resepti oli mieluinen. :)

    VastaaPoista
  9. Valmistin kakun, makeus oli sopiva ilman lisättyä sokeria. Glögi tiiviste kakun päällä ei maistunut juuri miltään,ollen karkkimaisen kova. Seuraavalla kerralla tekisin kakunpäällisen pelkästä tiivisteestä en valmiista glögistä ja vähentäisin liivatelehtien määrää. Vieraat tykkäsivät kovasti, Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
  10. Pitääkö se voidella tai yms

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!