tiistai 23. marraskuuta 2010

Pähkinä-suklaa ja valkosuklaa-karpalo piparit


Aika on vierähtänyt tiiviistu töissä, mutta eilen aamupäivällä ennen töihin lähtöä oli jotenkin aikansa kulutettava ja tässä on tulos. Lähinnä siihen tyyliin mitä kaapista sattui löytymään. Lpputulokseenkin olen ihan tyyytväinen, vaikken erityisesti pipareiden ystävä olekaan. Tässä seuraa ohjetta:

PÄHKINÄ-SUKLAA PIPARIT

150g pehmeää margariinia
1,5dl sokeria
1 kananmuna
n. 3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
n. 0,5dl maitoa
1rkl tummaa kaakaojauhetta
vaniljasokeria
cashew-pähkinöitä
maitosuklaata

Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää kananmuna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää maito ja kuivat aineet taikinaan. Lisää lopuksi pähkinä- ja suklaarouhe. En juuri pähkinöiden  ja suklaan tarkkaa määrää mittaillut, mutta reilun desin veran kumpaakin. Pyörittelin näistä palloja jotka sitten painelin pellillä n.0,5cm korkeiksi pyöreiksi pipareiksi. Levisivät uunissa melkoisesti, joten jätä reilusti tilaa pipareiden väliin pellillä. Paista 175 asteessa n. 15 minuuttia.


VALKOSUKLAA-KARPALO PIPARIT

Perustaikina ilman kaakaojauhetta sama kuin edellisessä. 
Taikinaan lisäsin 100g valkosuklaata rouhittuna sekä kuivattuja karpaloita hieman pienemmiksi paloiteltuna. Karpaloita saa mielestäni lisätä taikinaan reilummallakin kädellä. Itselläni ei valitettavasti ollut jäljellä kuin puoli pussillista, n. 0,75dl.

1 kommentti:

  1. Näitä pitäisi kyllä testata, meillä kun riittää noita piparien ystäviä :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!