lauantai 11. syyskuuta 2010

Vaahtokarkit


Näistä tuli kyllä hyviä, jotenkin paljon pehmeämpiä kuin kaupan vaahtokarkit. Ohjeen löysin täältä. En lähtenyt ohjetta muuttamaan oman mieleni mukaan lainkaan (toisin kuin yleensä teen), koska epäilin alun alkaen mahtavatko nämä onnistua vai jäävätkö tahmeina käsiin kiinni. Eivätpä jääneet. Seuraavalla kerralla voi sitten jo soveltaa oman mielen mukaan. :)

Hyvänä apuna on laittaa vähän tomusokeria veitsenkin päälle kun leikkaa vaahtokarkkilevyä palasiksi, muuten tahtoo jäädä veitseen kiinni. Ja yleiskonetta kun en omista, sähkövatkain ajoi asiansa aivan yhtä lailla. Tässä ohje vielä kokonaisuudessaan yllä olevilta sivuilta:

  • 7 liivatetta
  • 1 dl vettä
  • 1 vaniljatanko
  • 5 dl sokeria
  • 1 dl vettä
  • 2 valkuaista
  • tomusokeria
1.Laita liivatelehdet muutamaksi minuutiksi kylmään veteen likoamaan.
2.Kuumenna desilitra vettä ja liuota siihen kuivaksi puristetut liivatteet.
3.Mittaa toiseen kattilaan sokeri sekä desilitra vettä. Halkaise joukkoon vaniljatanko. Keitä lientä noin kymmenen minuutin ajan. Poista vaniljatanko.
4.Vatkaa valkuaiset vaahdoksi yleiskoneessa. Lisää koneen käydessä ensin liivateliemi ja sitten sokeriliemi. Anna koneen käydä vielä viitisen minuuttia.
5.Kumoa seos leivinpaperin päälle pienelle pellille ja nosta viileään hyytymään.
6.Leikkaa hyytynyt levy neliöiksi tai ota pienillä piparkakku- tai karkkimuoteilla kuvioita. Pyörittele palat tomusokerissa.

2 kommenttia:

  1. Näitä täytyykin kokeilla! Ihania kakkuja sinulla, taidan linkittää jos ei haittaa?

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Ei haittaa lainkaan, linkitin sinut myös omalle listalleni.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!