maanantai 13. syyskuuta 2010

Feta-kinkkumuffinssit



Tällaisia suolaisia muffinsseja tein sunnuntai iltana. Alkuperäinen ohje on muffinssikirjasta, joka tarttui mukaani viimeisimmältä kirjakauppavisiitiltä. Tuota ohjetta hiukan muunsin sen mukaan mitä jääkaapista sattui löytymään taikinan sekaan. Ihan hyviä olivat tällaisenaankin, mutta jotakin jäivät vielä mielestäni kaipaamaan. Jääköön kokeiltavaksi ensi kerralla mitä se jokin olisi. Alla alkuperäinen ohje.

        •   5 dl vehnäjauhoja
        • 3 dl grahamjauhoja
        • 1 rkl leivinjauhetta
        • 2 tl suolaa
        • 1,5 rkl oreganoa
        • 100g sulatettua margariinia
        • 3 dl piimää (käytin maitoa)
        • 3 munaa
        • halkaistuja kirsikkatomaatteja pinnalle
        • 100g kinkkua suikaleina (käytin kalkkunaleikettä)
        • 100g mozzarellaraastetta (käytin fetakuutioita ja emmentalia)
Tästä määrästä taikinaa tuli 16 muffinssia, tuplasti sen mitä ohje lupasi.

Siivilöi jauhot, suola ja leivinjauhe sekä oregano kulhoon ja sekoita. Sekoita toisessa kulhossa munat, margariini, piimä, kinkku ja juusto. Yhdistä ainekset keskenään. Paista 175 asteisessa uunissa n. 30 min.

1 kommentti:

  1. Hei!
    Tulin vastavierailulle. :)
    Onpa sinulla kiva blogi, paljon ihania herkkuja!
    Minäkin linkitän sinut, tänne aion tulla uudelleenkin!
    Terkuin Sumi

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!