lauantai 12. toukokuuta 2012

Lime-mansikkamoussekakku


Pitkähkön paussin jälkeen täällä ollaan taas. Ovat nuo kauniit ulkoilmat kutsuneet pihatöihin huomattavasti enemmän kuin keittiössä uuni leivontaa varten. Ja voi miten paljon sitä tekemistä kesää odotellessa pihassa riittää edelleen. Leikkimökin sisätilojen maalausurakan sain päätökseen eilen ja nyt kelpaa uudesti sisustetussa leikkimökissä taas leikkiä ja kokkailla pinkin ja keltaisen sävyin. Ehkä täytyy pikkuhiljaa jarrutella näiden muiden ideoiden suhteen ettei ole kesän lopuksi piha niin täynnä ettei liikkumaan mahdu.

Koska huominen äitienpäivä vietetään risteillen, tarjouduin tekemään tänään ruoan ja kakun kahveineen omalle äidilleni. Olipahan muuten vilpoinen grillaussää ja ruoan saikin nauttia lämpimissä sisätiloissa toisin kuin suunnittelin. Ulkona olisi saanut istua talvivaatteet päällä... Tämä kakun ohje osui silmiini viimeisestä Pirkka-lehdestä. Kesäistä niin ulkonäkönsä kuin makunsa puolesta. Veljeni sanoin kuulemma aivan mansikka margaritan makuista... :D Seuraavalla kerralla taidan tosin vaihtaa tuon limen sitruunaan, itse kun olen enemmän sitruunan ystävä.


Tässä ohje suoraan tuolta Pirkka-lehdestä 5/2012

LIME-MANSIKKAMOUSSEKAKKU

POHJA

1,5dl vehnäjauhoja
0,5dl tummaa kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta
100g margariinia/voita
1 kananmuna
3/4dl sokeria
0,5dl mansikoiden mehua

TÄYTE

500g (pakaste) mansikoita
5 liivatelehteä
3 limen raastettu kuori
2,5rkl limen mehua
2dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200g turkkilaista jogurttia
1 (-1,5)dl tomusokeria
2dl vispikermaa

Sulata täytteeseen tujlevat mansikat ja ota talteen 0,5dl mansikoiden mehua pohjaa varten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sulata margariini. Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi . Lisää jauhoseos, rasvasula ja mehu vuorotellen taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi (itse käytin 24cm vuokaa). Levitä taikina vuokaan tasaiseksi kerrokseksi ja paista 200 asteessa noin 10 minuuttia. Jäähdytä pohja kunnolla.

Soseuta mansikat. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Pese limet ja raasta kuori ja purista niiden mehu. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi ja lisää joukkoon turkkilainen jogurtti, mansikkasose, tomusokeri ja limetinkuoriraaste. Vatkaa kerma vaahdoksi erillisessä kulhossa ja sekoita täytteen joukkoon. Kuumenna limen mehu ja liuota mehun joukkoon liivatelehdet. Sekoita tasaisesti mehun joukkoon. 

Vuoraa vuoan reunat leivinpaperilla tai reunakalvolla ja kaada täyte pohjan päälle. Siirrä hyytymään kylmään mielellään yön yli. Koristeeksi laitoin limeä ja mansikoita.


5 kommenttia:

  1. Näyttää ja kuulostaa mahdottoman hyvältä!

    VastaaPoista
  2. Vau, ihanan kesäisen näköinen!

    VastaaPoista
  3. Uups, miten herkullisen näköinen. Tätä pitänee kokeilla kesän aikana. Ihanan kesäinen koristelu.

    VastaaPoista
  4. Kaunis koristelu kyllä! Tätä pitää kokeilla joskus.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!