maanantai 23. huhtikuuta 2012

Jalkapallokakku


Voi jessus että osasi olla vaikea kakku toteuttaa, kunnes oivalsin että yritän tehdä sitä ihan väärällä tavalla... :) Voin sanoa että harmaita hiuksia ei kannata minun tavoin saada yrittämällä jäljentää leivinpaperille jalkapallon pinnasta tuota kuvoita. Ei onnistunut ei, ei järki sanonut ettei tasaiselle paperille piirrellä mitään kuvoita pyöreästä pallosta... Lopputulos kuitenkin minun silmääni jalkapallon näköinen ja se riitti minulle. Toivottavasti oli kummipoika tyytyväinen kakkuunsa.

Sisäänsä kakku sai vadelmahilloa, geishamoussea ja vadelmia. Minä kun en hirveästi pidä sokerikreemistä, kokeilin tähän kakkuun kosteuseristeeksi tuohon massan alle valkosuklaakreemiä ja kannatti! Paljon paremman makuista ja niin helppoa levittää tasaiseksi kakun päälle. Ohje taitaa olla alunperin Kinuskikissalta peräisin, mutta tässä ohje vielä kertaalleen:

SUKLAAKREEMI

250g valkosuklaata, maitosuklaata tai tummaa suklaata
 100g voita
1/2prk mascarponea
2rkl tomusokeria

Sulata suklaa. Sekoita voi ja mascarpone tasaiseksi massaksi sähkövatkaimella. Lisää seokseen suklaa ja tomusokeri koko ajan vatkaten. Jatka vatkaamista kunnes massa on kuohkeaa. 

Itse käytin kreemiä kaulintamassan alla myös tuon ruohikon pursottamiseen. Värjäsin sen vain pastavärillä vihreäksi.


Tässä vielä synttärisankarin toiveesta tehty pienen pieni kakku jalkapalloteemalla sekin, ihan vain sankarin itsensä syötäväksi.


Onpahan muuten väreiltään oudon haalistuneita kuvia. Pitänee tutkia onko kameraan lipsahtanut jotain omituisia asetuksia...

4 kommenttia:

  1. Ihanan huolella tehty pallo! =) Kirjoitin ylös tuon suklaakreemin ohjeen. ;) Pakko kokeilla! Kuulostaa niin hyvältä =D

    VastaaPoista
  2. Se suklaakreemi oli kyllä oikeasti todella hyvää. :) Ehdottomasti kokeilemisen arvoista!

    VastaaPoista
  3. Saisiko geishamoussen ohjeen?

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!