maanantai 10. lokakuuta 2011

Mokkapalamuffinsit


Miehen kanssa vietetään tänään 8-vuotis kihlapäivää ja kun aamulla sade ropisi kattoon siihen malliin ettei ulos viitsinyt nenäänsä laittaa, päätimme tytön kanssa leipoa muffinseja. Tosin taisi tällä kertaa tv:ssä Pikku kakkonen kiinnostaa enemmän kuin leipominen. :) Kakkua meille on turha leipoa, koska mies ei niin makeasta välitä, joutuisin sen siis itse syömään. Tämän ohjeen nappasin Pullahiiren blogista ja hyvä ohje olikin. Saattaapa hyvinkin olla että näitä tulee löytymään kuun lopussa myös 4-vuotis synttäripöydästä.

Osa muffinsseista matkasi mukana kaverin luo, jota en ollutkaan aikoihin nähnyt. Olipahan vaan mukava jutella ja poiketa kävelylle metsään sateen tauotessa. :)

MOKKAPALAMUFFINSIT

2 munaa

1,5 dl sokeria

3 dl vehnäjauhoja

2 rkl kaakaojauhoa

1 tl leivinjauhetta

1 rkl vaniljasokeria

1 dl kiehuvaa vettä
100g margariinia / voita


KUORRUTE

150g margariinia / voita

3 rkl kaakaojauhetta

1,5 dl tomusokeria

3 rkl vahvaa kahvia
1 rkl vaniljasokeria


Vatkaa munat ja sokeria vaahdoksi. Sekoita kuivataineet keskenään ja lisää ne vuorotellen kiehuvan veden kanssa vaahdon sekaan. Lisää lopuksi sulatettu margariini joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja annostele taikina muffinssivuokiin. Paista n. 15-20 minuuttia 175 asteessa. Anna jäähtyä kunnolla ennen kuorruttamista.


Tee kuorrute. Mittaa kulhoon pehmennyt rasva ja muut aineet. Vatkaa vatkaimella voimakkaasti ainekset sekaisin. Pursottele tai levitä kuorrute jäähtyneiden muffinssien päälle.Koristeena itselläni sokerimassakukkasia ja vaaleanpunaista sokeria.

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!