tiistai 26. huhtikuuta 2011

Kreikkalainen juustopaistos


Tämä suolainen piirakka on yksi parhaimmista mitä ikinä olen maistanut. Ensimmäistä kertaa tätä oli tarjolla työkaverillani, joka sai laittaa reseptin jakoon useammallekin ihastuneelle ihmiselle. Täydellistä juhlaan kuin juhlaan. Tässä resepti, josta löytyy muutama pienen pieni muutos alkuoperäiseen verrattuna:


POHJA
1dl perunasosejauhetta
2dl vehnäjauhoja
0,5tl leivinjauhetta
100g margariinia
1dl kylmää vettä

TÄYTE
3 sipulia
1-2 valkosipulin kynttä
1 paprika
mustapippuria
1tl oreganoa
3 tomaattia
1prk (200g) fetakuutioita
3 kananmunaa
1prk ruokakermaa

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Paloittele joukkoon margariini ja sekoita seos ryynimäiseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti. Tasoita taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla ja paista 200 asteessa uunin alatasolla 10 minuuttia.

Kuullota silputtu sipuli öljyssä ja lisää joukkoon valkosipuli. Lisää joukkoon kuutioitu paprika ja anna pehmetä hetki. Mausta seos. Kuutioi tomaatit ja valuta fetajuustokuutiot. Levitä sipuli-paprikaseos, tomaatit ja feta piirakkavuokaan. Riko munien rakenne ja sekoita joukkoon kerma. Kaada seos vuokaan. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Anna hieman jäähtyä ja nautiskele salaatin kera tai ilman!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!