2 pkt ruispaahtoleipää
LOHITÄYTE
500g lämminsavulohta
1 prk ruohosipulituorejuustoa
1/2 prk maustamatonta tuorejuustoa
1 prk kermaviiliä
1-2 maustekurkkua
sitruunamehua
KATKARAPUTÄYTE
2 pss katkarapuja
1 prk katkaraputuorejuustoa
1/2 prk kermaviiliä
tilliä
KAKUN PÄÄLLE
1prk ruohosipulituorejuustoa
1/2 prk maustamatonta tuorejustoa
1prk kermaviiliä
viinirypäleitä
kylmäsavulohta
tilliä
kurkkua
katkarapuja
Aloita tekemällä täytteet valmiiksi. Lohitäytettä varten leikkaa lohi pieniksi paloiksi. Sekoita keskenään tuorejuustot ja kermaviili ja lisää joukkoon hienonnettu lohi. Leikkaa maustekurkut pieneksi silpuksi ja lisää täytteeseen. Lisää sekaan vielä hieman sitruunamehua. Sulata jäiset katkaravut täytettä varten ja silppua ne. Sekoita keskenään tuorejuusto ja kermaviili ja lisää silputut katkaravut sekaan. Hienonna täytteen sekaan myös hieman tuoretta tilliä.
Itse kokosin tämän kakun isoon pyöreään irtopohjavuokaan, mutta aivan hyvin tämän voi koota johonkin muuhunkin astiaan tai suoraan tarjoilulautaselle. Vuoraa vuoka kelmulla. Aloita latomalla pohjalle leipäviipaleita joista olet leikannut reunat pois. Kostututin kakun maidolla. Ensimmäiseen väliin laitoin lohitäytettä, seuraavaan katkaraputäytettä ja viimeiseen kerrokseen vielä lohitäytettä. Päällimmäiseksi siis vielä neljäs kerros ruispaahtoleipää. Lopuksi käännä reunojen yli menneet kelmut kakun päälle ja laita yön yli jääkaappiin.
Sekoita kakun kuorrutteeksi tulevat kermaviili ja tuorejuustot keskenään ja levitä kakun päälle. Vain mielikuvitus on rajana koristelussa. Minulta ei tässä vaiheessa kahden täytekakun koristelun jälkeen enää löytynyt puhtia tämän kummempaan. Minusta päällä tulee kuitenkin olla koristeena jotakin, mikä viittaa myös kakun täytteeseen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi!