tiistai 4. tammikuuta 2011

Vaniljainen vadelmapiirakka


Vuoden ensimmäinen. Aikani kaikenmoisia hyllystä löytyviä leivonta aiheisia kirjoja selailtuani tähän päädyin. Jotain uutta oli kyllä mielessä, mutta aika ja inspiraatio riitti tällaiseen perinteisempään ja jo aiemmin hyväksi todettuun. Tässäpä ohje kirjasta Kotikokin parhaat leivontaohjeet. On muuten niin perusteellisesti luettu kirja, että tahtovat jo sivut irtoilla..


POHJA

150g margariinia
1,5dl sokeria
2 kananmunaa
1,5dl jauhettua mantelia
2dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta

TÄYTE

vadelmia (niin että pohja reilusti peittyy, omasta mielestäni vadelmia saa olla paljon)
1rkl perunajauhoja
1prk vaniljatuorejuustoa
2prk kermaviiliä
1-2dl maitoa tai kermaa
2 kananmunaa
2tl vaniljasokeria
sokeria maun mukaan

Vaahdota pohjaa varten rasva ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi taikinaan. Levitä taikina jauhoja apuna käyttäen halkaisijaltaan 28cm piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Ripottele pohjalle vadelmat ja perunajauhot. Sekoita muut täytteen aineet keskenään ja kaada marjojen päälle. Paista 200 asteisessa uunissa noin 35 minuuttia.

Ja hyvää oli!

1 kommentti:

  1. Herkulta vaikuttaa, namskis! Laitetaanpa ohje sinne kokeiltavien listalle ;)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!