maanantai 15. marraskuuta 2010

Suklaista isänpäiväkakkua


Tämän näköisellä kakulla juhlittiin tänä vuonna isää. Koristelu pursotuksia lukuunottamatta tyttäreni käsialaa. Neealla olikin hauskaa kun sai piirtää sokerimassalevyn päälle. Piirroksesta löytyy niin Neean itsensä lisäksi tietysti päivänsankari isi,äiti, mummi, vaari, kummisetä jne. Ruusun nuput ovat myös Neean tekemiä, värien valintaa myöten. Vinkkiä kukkasiin nappasin Kinuskikissalta, täältä. Tosin kukkasten teko-ohjeesta poiketen meidän ruusut on tehty sokerimassasta.

Kakku on tehty uusinta Ruoka-Pirkka lehteä vinkkinä käyttäen. Kakkupohjan ohje on suoraan tuosta lehdestä. Kakun välissä itse tehtya vadelmakiisseliä ja kermaavaahtoa. Aiemmin en ollut tällaista pohjaa kokeillutkaan tehdä, mutta tästä tuli hyvää, joten tässäpä ohje teillekin:

SUKLAAKAKKUPOHJA

150g taloussuklaata
150g margariinia
4 kananmunaa
2dl sokeria
2,5dl vehnäjauhoja
1,5tl leivinjauhetta

Paloittele suklaa kattilaan. Lisää margariini. Sulata miedolla lämmöllä rauhallisesti sekoittaen. Kun suklaa sulanut, siirrä pois levyltä.

Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa joukkoon suklaa-rasvaseos. Sekoita keskenään vehnäjauhot ja leivinjauhe.Siivilöi jauhoseos taikinaan varovaisesti sekoittaen. 

Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla n. 45 minuuttia.

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!