Tällä kakulla siis mukaan Nami-hiiren kilpailuun "Voisitko ajatella antavasi tyllalle syysloman?".
Työpäivän virkistykseksi kahvipöytään vein tänään aamuvuoroon mennessäni tämän hyydykekakun. Näytti maistuvan. :) Aivan alkuperäinen ohje kakkuun on vanhasta Pirkka lehden ohjekirjasesta, mutta muuntelin sen oman jääkaapin sisällön mukaan tällaiseksi:
POHJA
175g kaurakeksejä
0,75 dl sulatettua margariinia
TÄYTE
1prk sitruunatuorejuustoa
1prk Flora vispiä
2prk Piltti mangososetta
n. 0,5 dl sokeria
2 rkl limen mehua
4 liivatelehteä
0,5 dl vettä/mehua
KIILLE
2,5 dl mango-ananas-appelsiini mehua
3 liivatetta
Valmista ensin pohja. Murskaa kaurakeksit (itse laitoin pakastepussiin ja hakkasin ne kaulimella murkaksi) ja lisää keksin murujen joukkoon sulatettu margariini. Painele irtopohjavuoan pohjalle (vuoan pohja siis pois ja vain reunat käytössä).
Pohjan jähmettyessä jääkaapissa valmista täyte. Vaahdota ensin Flora vispi ja lisää siihen mangososeet, limen mehu, sokeri ja tuorejuusto sekoittaen. Kuumenna vesi/mehu ja liuota sen sekaan muutaman minuutin kylmässä vedessä liuenneet liivatelehdet. Lisää liivateseos varovaisesti sekoittaen täytteen sekaan.
Kun pohja täytteineen on jähmettynyt jääkaapissa muutaman tunnin, voit tehdä kiilteen kakun päälle. Kuumenna osa mehusta ja liuota kuuman mehun sekaan lionneet liivatelehdet. Kaada seos varovaisesti täytteen päälle.
Mielestäni kakku maistuu parhaimmalta oltuaan yön yli jääkaapissa.
Ihanan raikkaan ja maistuvan näköistä!
VastaaPoistaKyllä tuollaisen jaksaa taas töitä tehdäkin! :)
Kiitos! Hyvin jaksettiin ja riitti himppusen iltavuorollekin energiaksi. :)
VastaaPoistaMangokakusta on tullut meillä yksi suosikki, on se niin hyvää :)
VastaaPoistaHerkullisen näköinen kakku!!
VastaaPoistaKiitos mielenkiinnostasi kisailua kohtaan!
VastaaPoistaOlen kopioinut kakkusi muiden kakkukisailijoiden joukkoon.
www.nami-hiiri.com
Kyllä onkin komea ja raikas kakku.
VastaaPoistaKiitos! Juu linkitä vaan. Lisään sinunkin blogisi minun linkkeihin.. kunhan saan joku päivä tässä aikaiseksi!
VastaaPoista